torsdag den 28. oktober 2010

Streamline Biografer

I dag besøger vi fire vintage teatre fra den gyldne æra af teater design, alle af dem smukt restaureret i de senere år.

Skokie Theater

Vores første stop er den ydmyge lille Skokie Theater, om Niles Center Road i downtown Skokie. Art Moderne facade er en senere tilføjelse til en circa-1916 bygning. Efter mange år som en biograf af varierede genrer, denne lille perle i dag fungerer som en lille målestok (140 pladser) koncertsted.



Af særlig interesse, jeg facaden aksjer elementer med både stil skrevet i sidste uge - det low-budget kommercielle Deco / Streamline butiksfacader, og beklædt 2. Verdenskrig butiksfacader.

Skokie Theater web siteSkokie Theater på Cinema Treasures
Wilmette Theater Også på nordkysten, er denne lille teater den mest ydmyge af den flok. Dens hovedinteresse er at den deler samme porcelæn emaljeret paneler, da de fleste af 1940'erne butiksfacader fra sidste uge.



Den Wilmette Theater er en del af Metropolitan Block, en verdenskrig I-æra bygning, der fik en delvis ansigtsløftning under Depressionen.



Sø Theater

En fuldt belyst teater er noget, der bør ses af både dag og nat. Desværre har jeg ikke gjort det ud til Oak Park i dagslys, da at finde denne bemærkelsesværdige Deco vandfald.

The Lake Theater (på Lake Street, natch) stammer fra 1936 (arkitekt Thomas W. Lamb). Den spektakulære teltet fortsat fuldt belyst, ligesom den lodrette teatret navneskilt, der lyser op bogstav for bogstav, top til bund, før blinkende igen. Indvendigt har teatret for nylig er blevet hjem til bjærget artefakter fra andre Chicago teatre, der ikke længere gyldige.



Sø Theater på Cinema TreasuresOfficial historie på Classic Biografer

York Theater

The York Theater (York Road, Elmhurst) ser skarpe om dagen ... men det er om natten, at denne facade virkelig kommer til live.



Buet neon følger sanselige linjer i facaden, forener bygningen og dens marquee i en enkelt enhed. Strukturen var kun 14 år gammel i 1938, da arkitekten Roy B. Blass skiftet sine spansk-inspireret facade med en ny, ultra-up-to-date facade i Art Moderne stil.

Ligesom Lake Theater, er York ejes af Classic Biografer selskab, der har taget fantastisk hånd om begge steder, og kører på en forretningsmodel at fejre historiske teater design. Også gerne Lake, har York overlevet ind i nutiden som en levedygtig første-run teater ved æder tilstødende detail plads til konvertering til ekstra teater skærme. Kombineret med triplexing af den oprindelige auditoriet, har dette bragt York op til i alt ni skærme.

Hvis du besøger York og din timing er rigtig, kan du også besøge kontorer Teater Historical Society of America - de er beliggende i et ovenpå kontor lige ved siden af teatret.

Officielle historie på Classic CinemasYork Theater på Cinema Treasures

Ingen kommentarer: